HEM HYR HUSBIL

Hyr en husbil från privatpersoner

Rymliga husbilar med mycket komfort. Perfekta för familjeresor och långtidsresenärer med mycket bagage.

Husbilen: Komfort på vägen

Husbilen är förutom ett fordon också ett rullande hem. Den bakre karossen är positionerat direkt under chassit och inkluderar sovrum, kök och badrum. Storleken och dimensionerna kan variera kraftigt men i genomsnitt är husbilen ca. 7 meter lång och 2,3 meter bred.

Tillverkare och modeller

Bland de mest populära tillverkarna hör bland annat Pössl, Hymer, Dethleffs, Bürstner, Knaus and Carado. Bland de olika husbilsmodellerna klassificeras de vanligtvis efter 3 sub-kategorier.  

  • Alkov – Alkovmodellen kan enkelt kännas igen genom sovplatsen som ligger ovanför förarhytten. Genom att placerar sovplatsen på det sättet frigör det mer sittplats och lounge som vanligtvis också kan konverteras till ytterligare sängplatser. Normalt innefattar Alkoven totalt 6st sovplatser samt stort utrymme för kök, badrum och dusch.
  • Semi-integrerad/Halvintegrerad – Den semi-integrerade/Halvintegrerade modellen kännetecknas av att den inte har en alkov utan en mer generös takhöjd. Stor bodel som inkluderar kök, badrum och dusch. Vanligtvis kan förarsätena konverteras till säten för sittgruppen. Denna modell har upp till 6 sängplatser där det vanligtvis finns dubbelsäng i bakre delen och höj och sänkbara platser ovanför sittdelen.
  • Helintegrerad – Husbilen som erbjuder mest komfort är den helintegrerade modellen. Helintegrerad husbil kännetecknas av att förarhytten är helt integrerad i bodelen. Helintegrerade husbilar tillverkas tillskillnad från de andra två som en och samma kaross av samma tillverkare. Typiskt för dessa fordon är att fronten är platt vilket ger en stor panoramisk fönsterruta. Badrum och kök finns i bodelen, som är signifikant större än de andra modellerna.

Perfekt för långtids resenärer som gillar komfort

Med tanke på sin storlek och komfort är husbilen bäst lämpad för den som ska resa långt och vara borta länge. Husbilen kräver vanligtvis endast B-körkort.

  • För familj med flera barn
  • För de aktiva som behöver mycket packningsutrymme
  • Äldre som söker mer komfort
  • Hundägare har plats för bur och sängplats.

Husbilen historia

Husbilen föddes 1971 i Tyskland när Erwin Hymer för första gången kombinerade husvagnen och dragfordonet och därefter påbörjade serie producera den nya modellen. Snabbt började andra producera liknande bilar och under 80-talet kom den första husbilsboomen. Under 2000-talet har ”glamping” blivit allt mer populärt där trenden har varit att göra husbilarna allt mer lyxiga.

Husbilarna har blivit allt mer vanliga och det reflekterar det ökade behovet för äventyr och självständighet. Trenden intesifierades under 2020 under Covid-19 pandemin där husbilen blev ett säkert och tryggt alternativ till flygresor utomlands.

Hyr en husbil

Att hyra en husbil passar de flesta familjerna. Att resa med husbil möjliggör att man är flexibel att utforska platser på ett bekvämt sätt. På MyCamper kan man som kund välja utifrån ett stort utbud av husbilar från privatpersoner.  Där hittar ni husbilar bland annat från märken som  Dethleffs, Bürstner, Hymer, Knaus or Sunlight, som enkelt bokas online.