HEM HYR CAMPERVAN

Hyr en campervan från privatpersoner

Campervan med den perfekta storleken för att resa bekvämt och praktsikt vart du vill.

Campervan: Kompakt och flexibel

En klassisk Campervan är utrustad med en sovdel och kök. Vanligtvis finns det två sängplatser och för modeller med höjbart tak finns det ytterligare två sängplatser. Detta campingfordon är den mest kompakta av alla campingfordon. Då Campervanen vanligtvis är upp till 2 meter hög går den ofta bra att parkera i garage och i parkeringsplatser för personbilar.

Stjärnan och de mest populära modellerna

Volkswagen är den mest populära Campervan tillverkaren med bland annat sin omåttligt populära VW California. Med den ökade populariteten har flera tillverkare börjat serieproducera sina egna Campervans så som Mercedes Marco Polo, Ford Nugget eller Pössel Vanster.

Egenbyggda Campervans

Den senaste tiden har det växt fram en ny subkategori under Campervan vilket är egenbyggda Campervan eller s.k. Campervan conversions. Utgångspunkten är en traditionell Van avsedd för transport eller Pick-up vars chassi används för att bygga om fordonet till en campervan. Dessa vans är oftast större och längre och kan därför också rymma ett fullutrustat badrum. Populära chassin som används är bland annat Fiat Ducato, the Citroën Jumper, the Peugeot Boxter, the Mercedes Sprinter och på senaste tid VW Crafter. Modeller som Mercedes-Benz Vito, Renault Traffic, Opel Vivaro och Ford Transit har också visat sig vara lämpliga för Campervan conversions.

Kreativitet utan gränser

Är du intresserad av att bygga din egna Campervan? Vi rekommenderar denna LÄNK för de som är intresserade eller bara nyfikna.   

Den optimala följeslagaren för frihetsälskare

Campervan en passar för vardagsärenden och hanteras likt en vanlig personbil. Flexibiliteten som erbjuds av en Campervan gör det möjligt att köra på mindre som i sin tur gör det möjligt att upptäcka naturen på nära avstånd. Campervan:en passar de flesta och kräver vanligtvis endast B-körkort. Campervanen passar er som känner igen sig i nedan beskrivning

  • Unga par som känner att det är mysigt att bo lite trängre
  • Den aktive som älskar naturen – Men Campervanen kan man tas sig ut i naturen utan större svårigheter – passar de som vill cykla eller vandra exempelvis
  • Individualister som söker stor frihet – Man behöver inte vara två för exempelvis manövrering såsom backning.

Campervanens historia

Campervanen har varit ett kultfenomen sedan 1950 där den mest framstående modellen har varit VW Bulli. Från 1967 och framåt har framförallt VW T2 och VW T3 representerat äventyrslust och självständighet för såväl familjer, hippes och frilufts-intresserade. Från 1980 började fler tillverkare göra sina egna Campervans bland annat Hymer och Caravano. Dessa erbjöd mer körkomfort och mer ekonomisk förbrukning.

Hyr en Campervan  

På MyCamper finns en modell för alla, allt från egenbyggda vans till seriebyggda. Campervanen passar den som vill vara flexibel och vill ut på äventyr.